Портокалови бонбони

Постни бонбони с филирани бадеми и мед
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2012
Портокалови бонбони
 
Необходими продукти:
2 кг портокали
220 г филирани бадеми
320 г мед
1/2 ч. л. звезден анасон (смлян)


Начин на приготвяне:
1
Портокалови бонбони

Портокалите се измиват с четка много добре под течаща вода. С белачка се отстранява кората им. Почиства се бялата част доколкото е възможно, с помощта на нож.

 


2
Портокалови бонбони 2

Портокаловите кори се нарязват на тънки дълги ивички.

 


3
Портокалови бонбони 3

Бланшират се в кипяща вода за 1 минута, след това се отцеждат под студена вода, за да спре процесът на готвене. Процедурата се повтаря общо 3 пъти. След това се отцеждат, подсушават се с хартия и се оставят да изсъхнат много добре.

 


4
Портокалови бонбони 4

Бадемите се запичат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 5 минути.

 


5
Портокалови бонбони 5

В касерола на котлона се поставят медът и звездният анасон.

 

 


6
Портокалови бонбони 6

Когато сместа се сгъсти и леко се карамелизира, се прибавят портокаловите кори. Оставят се на котлона докато сместа се редуцира леко и след това се сваля от огъня.

 


7
Портокалови бонбони 7

Към нея се сипват бадемите, разбърква се добре.

 


8
Портокалови бонбони 8

Горещата смес се разпределя в хартиени формички за бонбони.

 


9
Портокалови бонбони 9

Оставят се да се охладят и се поднасят.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: