Постен сладкиш

Дата: 14.03.2017
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Помощник готвач
Постен сладкишПостен сладкиш
 
Необходими продукти:
250 мл пасиран компот
150 мл олио (+ 1-2 с. л. за намазване)
300 г конфитюр (или гъсто сладко)
50 г нарязани орехи
1 ч. л. канела
1 ч. л. сода бикарбонат
360 г брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Продуктите се слагат в купа в посочения ред, като след всеки се разбърква.
2
Най-накрая се прибавя брашното.

3
Форма за печене се намазва обилно с олио и сместа се изсипва в нея, като се заравнява.

4
Сладкишът се пече 25-30 минути на 180 градуса (без вентилатор), като се проверява с клечка.


Съвети:
Пасираният компот (сокът и плодовете) трябва да е малко по-гъст от боза.
Вместо канела може да използвате различни други аромати - в зависимост от сладкото и компота.
Аз използвам стъклена тава с размери 25 х 35 см.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта