Постна баница

Нестандартна плънка – невероятен резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г фини точени кори
100 г кафява леща
200 г спанак
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
30 г сушени домати (от буркан)
4 с. л. зехтин + за намазване
1 ч. л. къри на прах
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Постна баница
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин. Лещата се сварява и се отцежда. Сушените домати се пюрират с 2 с. л. зехтин от буркана със сушените домати. Пюрираните сушени домати и кърито се сипват към запържените лук и чесън.

2
Постна баница 2
След минута се прибавят лещата и спанакът. Налива се малко вода и се готви на тих огън до сгъстяване. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Постна баница 3
Корите се намазват със зехтин, слагат се една върху друга, отгоре се нанася плънката и се завива руло.
4
Постна баница 4
Цепва се през няколко сантиметра и се пече на 180 градуса за 45 минути.




Съвет:
В плънката за баницата може да се сложи и кора от лимон за повече свежест.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2015
Аз добавих извара и яйце и стана превъзходна!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
С добавка още подправки - кимион, джинджифил и лимониа кора - стана още по-пикантно и нестандартно.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2014
Превъзходна комбинация от вкусове !!! Рецептата си заслужава, препоръчвам я горещо, а и е доста лесна за приготвяне :) Добър апетит.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: