Предястие от маринована бамя и сирене „Моцарела“

Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2009
Предястие от маринована бамя и сирене „Моцарела“
 
Необходими продукти:
700 г бамя
300 г сирене „Моцарела“
2 с. л. олио за бланширане
див лук и бамя за украса
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. балсамов оцет
1/4 връзка копър
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бамята се измива добре под течаща вода и се почиства от дръжките.
2
Маринова се в сусамовото олио, балсамовия оцет, наситнения копър, сол и пипер. След това се бланшира за 2–3 минути при непрекъснато разбъркване в олиото и 150 мл вода.
3
Моцарелата се реже на шайби и се поставя върху канапе от бамята. Украсява се с пера див лук и с бамя и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



110 ДУШИ ОНЛАЙН
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: