Пудинг с патладжани и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2002
Пудинг с патладжани и картофи
 
Необходими продукти:
500 г картофи
4 патладжана (700-800 г)
1 глава лук
3 разбити яйца
4 с. л. прясно мляко
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. риган
сол


Начин на приготвяне:
1
Пудинг с патладжани и картофи
Патладжаните се разрязват на две и се поставят в подсолена кипяща вода. Варят се, докато омекнат (около 15 минути). След това се отцеждат и се нарязват на малки парченца.
2
Пудинг с патладжани и картофи 2
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, слагат се в йенска тенджера с 2-3 пръста вода и се варят 10-12 минути в микровълнова фурна на максимална степен. След това се намачкват, докато станат на пюре.
3
Пудинг с патладжани и картофи 3
Лукът се нарязва наситно и се пържи в олио за не повече от 1 минута. След това се слага брашно, разрежда се с мляко, подправя се със сол и риган и се разбърква, докато се получи гъста кашичка.
4
Пудинг с патладжани и картофи 4
Патладжаните, пюрето, лукът, яйцата и солта се слагат в купа и се разбъркват, докато се смесят добре. Сместа се изсипва в намазана с масло и облепена с хартия за печене кексова форма. Пудингът се пече на 180-200 градуса до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: