Картофена супа с праз

Дата: 13.11.2002
Източник: Бон Апети
Картофена супа с праз
 
Необходими продукти:
400 г картофи
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. суха самардала
50 г краве масло
1 л гореща вода
200 г прясно мляко
1 маринована чушка
2 стръка праз
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с празСтръкът праз лук се почиства, нарязва се наситно и се поставя в йенска тенджера заедно с маслото. Задушава се 1 минута в микровълнова фурна на пълна мощност.
2
Картофена супа с праз 2Картофите се обелват, нарязват се на еднакви дребни кубчета и се поставят в тенджерата при задушения праз. Варят се 8-10 минути под капак при пълна мощност на фурната.
3
Картофена супа с праз 3След това се добавят подправките, солта и нарязаната надребно чушка. Тенджерата се връща във фурната и след една минута се наливат кипналата вода и прясното мляко. След като кипне отново, супата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта