Картофена супа с праз

Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2002
Картофена супа с праз
 
Необходими продукти:
400 г картофи
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. суха самардала
50 г краве масло
1 л гореща вода
200 г прясно мляко
1 маринована чушка
2 стръка праз
сол


Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с праз
Стръкът праз лук се почиства, нарязва се наситно и се поставя в йенска тенджера заедно с маслото. Задушава се 1 минута в микровълнова фурна на пълна мощност.
2
Картофена супа с праз 2
Картофите се обелват, нарязват се на еднакви дребни кубчета и се поставят в тенджерата при задушения праз. Варят се 8-10 минути под капак при пълна мощност на фурната.
3
Картофена супа с праз 3
След това се добавят подправките, солта и нарязаната надребно чушка. Тенджерата се връща във фурната и след една минута се наливат кипналата вода и прясното мляко. След като кипне отново, супата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: