Чорба от леща и босилкови топчета

Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2002
Чорба от леща и босилкови топчета
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
1 глава лук
2 моркова
200 г печурки
8 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 стрък целина
4-5 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
4-5 листа босилек
3-5 с. л. брашно
3-4 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Чорба от леща и босилкови топчета
Лещата се залива с 5 ч. ч. вода и се поставя на котлона. Лукът се нарязва наситно, а морковите – на колелца и се прибавят към лещата.
2
Чорба от леща и босилкови топчета 2
Гъбите се почистват, нарязват се на филийки и се запържват в олио.
3
Чорба от леща и босилкови топчета 3
Чесънът, целината и магданозът се нарязват наситно и се прибавят към гъбите. Сотират се за минута и всичко се изсипва към лещата. Поръсва се с червен пипер и сол.
4
Чорба от леща и босилкови топчета 4
Сместа за босилковите топчета се приготвя, като яйцето се разбива в купа, прибавят се нарязаният наситно босилек, брашното и солта и се омесва средно гъсто тесто.
5
Чорба от леща и босилкови топчета 5
С лъжичка се взима от тестото и се сипва в горещата, но не вряща супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: