Супа от черен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 20.08.2002
Супа от черен фасул
 
Необходими продукти:
300 г свински кокали
250 г черен фасул
3 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
1 ч. бяло вино
1 клонка магданоз
1 резен целина
1 дафинов лист
1 с. л. олио
1 ч. л. кимион
сол


Начин на приготвяне:
1
Супа от черен фасул
Кокалите и разрязаният на две лук се поставят в тава. Заливат се с малко олио и се пекат 30-40 минути до златисто.
2
Супа от черен фасул 2
Фасулът се залива с вряла вода и се оставя да набъбне. След това се вари, като първата вода се изхвърля. С втората вода се слагат кокалите и лукът.
3
Супа от черен фасул 3
Целината и чесънът се нарязват надребно, морковът - на колелца и се запържват в силно загрято олио за не повече от 1 минута. Разреждат се с 1 черпак от бульона на фасула, разбъркват се и се слагат при фасула.
4
Супа от черен фасул 4
20 минути преди да се оттегли от котлона, фасулът се подправя с дафинов лист, сол и кимион.
5
Супа от черен фасул 5
Когато фасулът стане готов, кокалите и дафиновият лист се махат и супата се пасира. Налива се виното и се оставя да поври 4-5 минути. Поръсва се обилно с нарязан магданоз и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: