Рибена чорба от Приморско

Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2002
Рибена чорба от Приморско
 
Необходими продукти:
1 кг морска риба (попчета, сафрид и лефер)
1 голяма глава лук
4-5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
пресен джоджен
4 жълтъка
сок от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба от Приморско
В студена вода се слага цяла главата лук и се вари около 30 минути, докато омекне. След това се налива олио и се подправя със сол и червен пипер.
2
Рибена чорба от Приморско 2
Рибата се почиства от перките и вътрешностите. Свареният лук се изважда и рибата се слага в бульона. Вари се 10 минути, след което се изважда, почиства се от кожата и костите. Месото се накъсва и се връща в прецедения бульон.
3
Рибена чорба от Приморско 3
Жълтъците и лимоновият сок се разбиват хубаво. При непрекъснато бъркане на тънка струйка се прибавя един черпак от бульона, след което сместа се налива в супата. Подправя се със ситно нарязан джоджен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: