Рибена чорба от Приморско

Дата: 29.08.2002
Източник: Бон Апети
Рибена чорба от Приморско
 
Необходими продукти:
1 кг морска риба (попчета, сафрид и лефер)
1 голяма глава лук
4-5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
пресен джоджен
4 жълтъка
сок от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба от ПриморскоВ студена вода се слага цяла главата лук и се вари около 30 минути, докато омекне. След това се налива олио и се подправя със сол и червен пипер.
2
Рибена чорба от Приморско 2Рибата се почиства от перките и вътрешностите. Свареният лук се изважда и рибата се слага в бульона. Вари се 10 минути, след което се изважда, почиства се от кожата и костите. Месото се накъсва и се връща в прецедения бульон.
3
Рибена чорба от Приморско 3Жълтъците и лимоновият сок се разбиват хубаво. При непрекъснато бъркане на тънка струйка се прибавя един черпак от бульона, след което сместа се налива в супата. Подправя се със ситно нарязан джоджен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта