Зеленчуков трибагреник

Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за зеленото пюре:
250-300 г броколи
200 г спанак
150 г извара
50 г орехови ядки
2 яйца

за картофеното пюре:
125 г сирене
500 г пресни картофи
1 белтък
4-5 стръка копър
2-3 щипки индийско орехче

за морковеното пюре:
500 г моркови
50 г кашкавал
30 г масло
1 жълтък
2 стръка лук

за соса:
50 г масло
50-80 г кашкавал
250 мл студено прясно мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков трибагреник
Спанакът се попарва за секунди във вряла вода. След това се охлажда с леденостудена вода и се изцежда.
2
Зеленчуков трибагреник 2
Стъблата на броколите се отрязват и се обелват, слагат се с розичките в тенджера. Всички зеленчуци (без спанака) се сваряват на пара или в подсолена вода за 15 минути в отделни съдове.
3
Зеленчуков трибагреник 3
Броколите и спанакът се пюрират заедно. Добавят се изварата, две от яйцата, солта и смлените със сол орехови ядки. Сместа се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печенеформа за кекс (30 см), като се натиска с лъжица, за да излезе въздухът.
4
Зеленчуков трибагреник 4
Картофите се намачкват, прибавят се белтъкът, сиренето "Крема", наситненият копър, индийското орехче и се посолява. Разбърква се и се разпределя върху пюрето броколи във формата за кекс.
5
Зеленчуков трибагреник 5
Лукът се наситнява и се запържва в предварително загрятото масло. Морковите се намачкват, добавят се сотираният лук, сол, настърган кашкавал, 1 жълтък. Разбърква се.
6
Зеленчуков трибагреник 6
Сместа се разпределя върху картофеното пюре. Пече се на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути. След това се обръща върху дъска и се оставя за 10 минути. Нарязва се на филии.
7
Зеленчуков трибагреник 7
Сосът се приготвя, като брашното се запържва в масло за 30 секунди. Налива се млякото. Щом кипне, се посолява и се добавя настърганият кашкавал. Разбърква се непрекъснато, докато кашкавалът се разтопи. Трибагреникът се залива със соса и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: