Сармички с царевица и фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2002
Сармички с царевица и  фасул
 
Необходими продукти:
5 царевици
2 домата
1-2 глави лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
10 листа пресен босилек (или 1 ч. л. сух)
3-4 клонки магданоз
1/2 ч. ч. зрял фасул
1 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. бульон (от боба)
1 ч. л. риган
1 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. кимион
олио
сол


Начин на приготвяне:
1
Сармички с царевица и  фасул
Царевицата се почиства от листата и косата, зърната се отделят с остър нож, кочаните се запазват. Листата се запазват цели и се бланшират в подсолена кипяща вода за 1 минута, после се потапят в леденостудена вода.
2
Сармички с царевица и  фасул 2
Бобът се сварява. След това се отцежда, като част от бульона се запазва. Лукът и доматите се нарязват надребно, чушките - на ситни кубчета.
3
Сармички с царевица и  фасул 3
Лукът и доматите се запържват в олио за 2-3 минути, подправят се със сол, кимион, риган и червен пипер.
4
Сармички с царевица и  фасул 4
Добавят се царевицата и бульонът и след като течността се изпари, се слага свареният фасул. Подправя се с магданоз и босилек.
5
Сармички с царевица и  фасул 5
От малките листа на царевицата се правят връзки. Големите листа се слагат едно върху друго откъм тясната страна. Поставя се плънка, оформят се като пакетчета и се завързват. Кочаните се слагат в тенджера, върху тях се подреждат сармичките. Налива се вода, така че да покрие кочаните, и се варят 2 часа под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: