Постни лозови сарми

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Постни лозови сарми
 
Необходими продукти:
2 глави лук
7-8 с. л. олио
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 буркан (500 г) стерилизирани лозови листа


Начин на приготвяне:
1
Постни лозови сарми
Приготвя се плънката, като лукът се почиства, нарязва се наситно и се задушава в олиото. Добавя се почистеният и подсушен ориз и се пържи, докато добие стъклен вид.
2
Постни лозови сарми 2
Овкусява се с чубрица, сол и червен пипер. Накрая оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се оставя да омекне.
3
Постни лозови сарми 3
В средата на всеки лозов лист се поставя по 1 ч. л. от плънката и се увиват сармички.
4
Постни лозови сарми 4
Готовите сармички се подреждат в същата тенджера, в която е приготвена плънката. Захлупват се с по-малка чиния и се заливат с вода, която да достигне нивото им. Варят се около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2017
Правя ги редовно за Бъдни вечер. Ако не се пости много им отива чеснов сос
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: