Печен боб с праз

Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2002
Печен боб с праз
 
Необходими продукти:
500 г смилянски боб
1 глава лук
2 моркова
2 стръка праз лук
200-250 г пасирани стерилизирани домати
2 скилидки чесън
1 ч. бяло вино
7-8 с. л. олио
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. захар
дафинов лист
5 зърна кардамон
сол



Начин на приготвяне:
1
Печен боб с праз
Фасулът се накисва и се оставя да престои една нощ. След това водата се изхвърля, налива се студена, кипва се и отново се изхвърля. Фасулът се залива с 1,5 л студена вода и се вари.
2
Печен боб с праз 2
Главата лук и стръкът праз се нарязват наситно, морковът - на колелца. Запържват се в сгорещено олио за 2 минути.
3
Печен боб с праз 3
След това се добавят счуканият чесън, доматите, чаша вино, оцет, захар, кардамон, дафинов лист и сол.
4
Печен боб с праз 4
Свареният боб и зеленчуците се прехвърлят в тава. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато остане само на мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: