Ризото с тиквички и чушки

Дата: 22.10.2002
Източник: Бон Апети
Ризото с тиквички и чушки
 
Необходими продукти:
1/2 глава червен лук
2 стръка магданоз
2 стръка копър
1 стрък целина
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. ч. ориз "Арборио" (бисерен)
2 червени чушки
2 тиквички
6-7 с. л. олио
пера от 2-3 стръка чесън
сирене "Пармезан" на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с тиквички и чушкиЛукът и чесънът се нарязват наситно, тиквичките – на малки кубчета, чушките – на квадратчета. Лукът и чесънът се запържват за около минута в олиото.
2
Ризото с тиквички и чушки 2Добавят се тиквичките и се разбъркват енергично с лука и чесъна, така че по тях да се образува фина коричка. Изсипват се чушките, запържват се.
3
Ризото с тиквички и чушки 3Оризът се прибавя към омекналите зеленчуци. Когато оризът поеме от зеленчуковия сок, се добавят кубчетата бульон, разтворени в 750 мл вода. Излива се постепенно, за да може ястието да добие плътна кремообразна консистенция.
4
Ризото с тиквички и чушки 4Накрая се поръсва с нарязани наситно целина, копър и магданоз. Преди сервиране всяка порция се поръсва с настъргано сирене "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2017
Много добре се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта