Риба „Бахарат“ със зеленчуци

Крехка, лесна, ароматна
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.08.2015
Риба „Бахарат“ със зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г филе от мерлуза
2 тиквички
2 червени чушки
1 глава лук
2 домата
сол
захар
розмарин
босилек
чубрица

за подправката „Бахарат“:
1/2 ч. л. бахар
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Подправката „Бахарат“ се приготвя като в хаванче се стриват бахарът, кориандърът, черният пипер и кимионът. Когато станат на прах се смесват с канелата, червения пипер и настърганото на ренде индийско орехче.

2
Нарежете рибното филе с кожа на парчета и ги подредете в дълбока чиния. Поръсете ги със смес от подправката „Бахарат“, 1 щипка сол и 1 щипка захар. Добавете и 1 с. л. зехтин. Оваляйте рибата в подправките с ръце и я оставете да постои 5-10 минути. След това я запържете в малко зехтин за 3-4 минути.
3
Лукът се реже на полумесеци, тиквичките на кубчета, а чушките на ивици. Доматите се кипват за 1-2 минути в гореща вода, след което се охлаждат, обелват се и се нарязват на кубчета.


4
В тиган с малко зехтин се слага лукът. След 2-3 минути се добавят тиквичките, а след още 1 минута - чушките и доматите. Овкусява се с подправки и зеленчуците се оставят да се задушат, до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: