Свинско с ориз и домати

Традиционна българска рецепта
Източник: Ионити
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 18.07.2015
Свинско с ориз и домати
 
Необходими продукти:
4 средно големи моркова
2 глави лук
250 г ориз
300 г месо от свински бут
1/2 консерва домати (на кубчета)
1 щипка чубрица
1 щипка джоджен
сол на вкус
вода
олио


Начин на приготвяне:
1
Обелваме морковите и лука. Нарязваме ги наситно и ги слагаме да се пържат в сгорещено олио.
2
Нарязваме месото на кубчета и го прибавяме към зеленчуците.
3
Измиваме ориза и го накисваме във вода за около 5 минути, след което го добавяме към морковите, лука и месото. Накрая сипваме и доматите.
4
Изключваме котлона след 10 минути и прехвърляме всичко в тава.
5
Добавяме подправките и заливаме с вода. Ястието се пече на 170 градуса с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2021
Стана добре, но честно казано без домати ми е по-вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2016
аз добавих и пиперки
1.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Страхотна рецепта !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: