Риба на керемида по камчийски

Задушено филе от скумрия с чушки, домати, кисели краставички и маслини
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г домати
магданоз за поръсване
1 лимон
3 скумрии (900 г)
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
1/2 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
50 г обезкостени черни маслини
100 г кисели краставички
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба на керемида по камчийски
Лукът и доматите се нарязват наситно и се запържват в предварително загрято олио. След 3-4 минути се добавят нарязаните надребно чушки, поръсва се с червен пипер и сол и се задушава 10 минути.
2
Риба на керемида по камчийски 2
Добавят се наситнените краставички и маслините и след 1-2 минути сосът е готов.
3
Риба на керемида по камчийски 3
Рибата се филетира, филетата се осоляват и се подправят с черен пипер. Нареждат се по две с кожата надолу в предварително намазнени глинени съдове.
4
Риба на керемида по камчийски 4
Рибните филета се покриват със соса, отгоре се нареждат резените лимон. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 20-30 минути. При сервиране порциите се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: