Ориз с тиквички по китайски

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г дългозърнест ориз
3–5 с. л. соев сос
3 с. л. олио
300 г тиквички
2 скилидки чесън
2 колелца джинджифил
1 червена чушка
1 глава лук
4 с. л. олио
1/2 ч. л. натриев глутамат



Начин на приготвяне:
1
Ориз с тиквички по китайски
Оризът се сварява в подсолена вода, след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да изпръхне.
2
Ориз с тиквички по китайски 2
Наситнените лук, чесън и джинджифил се запържват за 1 минута в предварително загрятото олио.
3
Ориз с тиквички по китайски 3
Добавя се нарязаната на пръчици тиквичка. След още 30 секунди се слага нарязаната също на пръчици чушка, посолява се и се поръсва с натриевия глутамат.
4
Ориз с тиквички по китайски 4
Изпръхналият ориз се запържва в предварително загрятото олио, сипва се соевият сос и се разбърква. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Дъщеря ми много го хареса!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Стана наистина много вкусно - не сложих натриев глутамат, тъй като не използвам. Хрупкави зеленчуци, чудесен вкус. Със сигурност ще направя отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: