Свински гърди с марината от круши

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г свински гърди
1/2 круша
2 резена джинджифил
2 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
6 с. л. соев сос
3–4 с. л. бяло вино
2 с. л. сусамово семе
2 с. л. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Свински гърди с марината от круши
Чесънът се счуква със солта, добавя се джинджифилът и се стрива с олиото.
2
Свински гърди с марината от круши 2
Крушата се пюрира, сипва се соевият сос и отново се пюрира. Слагат се счуканите чесън и джинджифил, сусамовото семе, сусамовото олио и сол. Налива се бялото вино, добавят се пресният лук и захарта и всичко се пюрира.
3
Свински гърди с марината от круши 3
Маринатата се нанася върху свинските гърди и месото се оставя да отлежи така 3–4 часа. Маринованите гърди се подреждат в тава, върху която има решетка. В тавата се налива 1 пръст вода и се пече 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
4
Свински гърди с марината от круши 4
След това температурата се намалява на 160 градуса и печенето продължава още 30–50 минути, в зависимост от дебелината на гърдите. В средата на печенето гърдите се обръщат и се намазват с останалата марината.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: