Лозови сарми със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан консервирани лозови листа
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
1 ч. л. джоджен
1 ч. ч. ориз
3-4 стръка копър
1 яйце
3 глави лук
100 г сирене
кисело мляко за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми със сирене
Лукът се нарязва наситно и се пържи в сгорещено олио. Когато порозовее, се сипва оризът, наливат се 2 ч. ч. вода и се овкусява с джоджен, копър и черен пипер. Оставя се за кратко на огъня, като се бърка.
2
Лозови сарми със сирене 2
След това се добавят настърганото сирене, чупи се яйцето и се разбърква добре.
3
Лозови сарми със сирене 3
В средата на всяко лозово листо се слага по 1 с. л. от готовата плънка и се завиват сарми.
4
Лозови сарми със сирене 4
На дъното на тенджера се слагат клонките копър и върху тях се подреждат сармите. Налива се гореща вода, колкото да ги покрие, и се варят около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: