Мариновани сарми с патладжан и извара

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г патладжани
200 г извара
50 г бадемови ядки
50 г стафиди
2 домата
2 скилидки чесън
1 кисела краставичка
1 глава лук
1 стрък целина
7–8 стръка пресен магданоз
8–10 с. л. олио
1 ч. л. сол
100 мл саламура от лозови листа
100 мл зехтин
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
листата от 7–8 стръка магданоз
1 с. л. захар
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Мариновани сарми с патладжан и извара
Лозовите листа се варят 10–15 минути в подсолена вода.
2
Мариновани сарми с патладжан и извара 2
Патладжанът се обелва, нарязва се на филийки с дебелина 1/2 пръст и се поръсва със сол. Филийките се поставят в подходящ съд за около 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това се изплакват, подсушават се и се нарязват на кубчета.
3
Мариновани сарми с патладжан и извара 3
Наситнените лук и чесън се запържват в предварително загрятото олио около 2 минути. Добавят се кубчетата домати и се задушават, докато сокът се изпари. Слагат се и кубчетата патладжан, запържва се 10 минути и се изсипват смлените бадемови ядки.
4
Мариновани сарми с патладжан и извара 4
Посолява се, добавят се стафидите, наситнените целина и магданоз и нарязаната на кубчета кисела краставичка и къкри още 1–2 минути. След като плънката се охлади, се слага изварата и се намачква с уреда за мачкане на картофи.
5
Мариновани сарми с патладжан и извара 5
Във всеки лозов лист се поставя по малко от охладената плънка и се завиват сарми.
6
Мариновани сарми с патладжан и извара 6
Продуктите за маринатата се пасират и получената смес се излива върху сармите. Оставят се да престоят поне 1 час и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: