Мариновани сарми с патладжан и извара

Дата: 08.09.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г патладжани
1 ч. л. сол
100 мл саламура от лозови листа
100 мл зехтин
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
листата от 7–8 стръка магданоз
1 с. л. захар
1 ч. л. риган
8–10 с. л. олио
7–8 стръка пресен магданоз
200 г извара
50 г бадемови ядки
50 г стафиди
2 домата
2 скилидки чесън
1 кисела краставичка
1 глава лук
1 стрък целина
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани сарми с патладжан и извараЛозовите листа се варят 10–15 минути в подсолена вода.
2
Мариновани сарми с патладжан и извара 2Патладжанът се обелва, нарязва се на филийки с дебелина 1/2 пръст и се поръсва със сол. Филийките се поставят в подходящ съд за около 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това се изплакват, подсушават се и се нарязват на кубчета.
3
Мариновани сарми с патладжан и извара 3Наситнените лук и чесън се запържват в предварително загрятото олио около 2 минути. Добавят се кубчетата домати и се задушават, докато сокът се изпари. Слагат се и кубчетата патладжан, запържва се 10 минути и се изсипват смлените бадемови ядки.
4
Мариновани сарми с патладжан и извара 4Посолява се, добавят се стафидите, наситнените целина и магданоз и нарязаната на кубчета кисела краставичка и къкри още 1–2 минути. След като плънката се охлади, се слага изварата и се намачква с уреда за мачкане на картофи.
5
Мариновани сарми с патладжан и извара 5Във всеки лозов лист се поставя по малко от охладената плънка и се завиват сарми.
6
Мариновани сарми с патладжан и извара 6Продуктите за маринатата се пасират и получената смес се излива върху сармите. Оставят се да престоят поне 1 час и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта