Постни сарми с лозов лист

Гост: Яна Добрева
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2006
Постни сарми с лозов лист
 
Необходими продукти:
15–20 лозови листа
3 моркова
2 глави лук
2 домата
7–8 стръка магданоз
7–8 стръка джоджен
1 ч. ч. ориз
6 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
3–4 черпака бульон от сармите
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Постни сарми с лозов лист
Морковите и лукът се нарязват наситно и се задушават в сгорещеното олио. Налива се малко вода, разбърква се и зеленчуците се оставят да се задушат за кратко.
2
Постни сарми с лозов лист 2
Слагат се почистеният ориз и обелените и нарязани на кубчета домати и се добавя малко вода и червеният пипер. Накрая се подправя с нарязаните наситно магданоз и копър.
3
Постни сарми с лозов лист 3
Лозовите листа се измиват, след което се попарват в нагорещена вода, за да омекнат.
4
Постни сарми с лозов лист 4
Във всеки лист се поставя от плънката и се завиват сарми. Слагат се в тенджера, налива се гореща вода, колкото да ги покрие, и се покриват с чиния.
5
Постни сарми с лозов лист 5
Брашното за заливката се запича до златисто. Яйцата се разбиват и се смесват с киселото мляко, като постепенно се сипва от бульона на сармите. Течността се смесва със запеченото брашно, разбърква се, докато се сгъсти, и се посолвява.
6
Постни сарми с лозов лист 6
При сервиране всяка порция сарми се залива с приготвения сос.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2014
Станаха страхотни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: