Салата с карпачо от тиквички

Вкусна вегетарианска алтернатива на известното предястие със сурово телешко месо
Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300-400 г тиквички
1 ч. л. каперси
2 с. л. лимонов сок
4 с. л. зехтин
1/2 скилидка чесън
"Пармезан" за поръсване
1 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 домат
1 шепа рукула
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата с карпачо от тиквички
Тиквичките се нарязват на тънки кръгчета, подреждат се на пластове в гевгир, като всеки пласт се посолява и се оставят да се отцедят. След 15 минути се притискат добре с ръце, за да може максимално да се изцедят, изплакват се и се подсушават.
2
Салата с карпачо от тиквички 2
Дресингът се приготвя, като лимоновият сок, зехтинът и солта се разбиват и се добавят наситнените каперси и чесън. Излива се върху тиквичките и се разбърква добре.
3
Салата с карпачо от тиквички 3
Рукулата се накъсва в голяма купа и се прибавя обеленият, почистен от семето и нарязан на кубчета домат. Подправят се със сол, балсамов оцет и зехтин и се разбърква.
4
Салата с карпачо от тиквички 4
Тиквичките се сервират върху канапе от салатата и се поръсва с люспи от "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: