Супа от червена леща с млечна застройка

Вкусна и лесна за приготвяне крем супа с аромат на джоджен, поднесена с чеснови кротончета с чубрица
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г червена леща
4 с. л. олио
1 скилидка чесън
2 филии хляб
1 ч. л. джоджен
2 жълтъка
5-6 стръка магданоз
2 кубчета зеленчуков бульон
1/2 глава лук
1 чушка
1 морков
200 мл прясно мляко
30 г масло
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Супа от червена леща с млечна застройка
Чушката, морковът и главата лук се почистват и се нарязват надребно. Задушават се 1-2 минути под капак в предварително загрятото масло.
2
Супа от червена леща с млечна застройка 2
Кубчетата бульон се разтварят в 1,2 л гореща вода и се наливат при зеленчуците. Кипва се, къкри 15 минути и в тенджерата се сипва червената леща. След още 10-12 минути супата се подправя с джоджен.
3
Супа от червена леща с млечна застройка 3
Жълтъците и прясното мляко се разбиват в купа. В тях се наливат 1-2 черпака от супата, за да се изравни температурата на застройката с тази на супата.
4
Супа от червена леща с млечна застройка 4
Лещата се намачква, застройката се налива в тенджерата и всичко хубаво се разбърква.
5
Супа от червена леща с млечна застройка 5
Олиото се загрява в тиган и в него се карамелизира скилидката чесън. Щом стане златиста, се изважда и в ароматизираното олио се запържва нарязаният на кубчета хляб. Когато кротончетата се зачервят, се подправят с чубрица и сол на вкус.
6
Супа от червена леща с млечна застройка 6
Супата се сервира с кротончетата и всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: