Пълнени чушки по гръцки

Чушки с плънка от сирене, риган и домати, изпечени във фурна и гарнирани със салата с патладжан
Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг чушки
1 домат
1/4 глава лук (30 г)
500-600 г сирене
2 яйца
1 ч. л. сух риган
зехтин за поливане
1 кг патладжани
10-15 г лук
1 домат
2-3 скилидки чесън
4-5 с. л. зехтин
3 с. л. кисело мляко
3 с. л. майонеза
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки по гръцки
Чушките се почистват и се поставят за 3 минути в тенджера с вряща подсолена вода. След това веднага се охлаждат в съд с леденостудена вода, изцеждат се и се разрязват по дължина на половини.
2
Пълнени чушки по гръцки 2
Лукът се нарязва наситно и се смесва с намачканото с вилица сирене. Добавят се яйцата и нарязаният на малки парчета домат, поръсва се с риган и се меси с ръце.
3
Пълнени чушки по гръцки 3
Чушките се пълнят с приготвената смес, нареждат се в тава и всяка се полива с много зехтин. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30–40 минути.
4
Пълнени чушки по гръцки 4
Патладжаните се изпичат за 30 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. След като изстинат, се обелват, нарязват се наситно и се поставят в купа заедно с обеления и нарязан на малки парчета домат, наситнения лук и счуканите с малко зехтин и сол скилидки чесън.
5
Пълнени чушки по гръцки 5
След това продуктите се разбъркват с майонезата и киселото мляко, подправят се със зехтин, лимонов сок и сол и хубаво се разбъркват. Сместа се намачква с преса за картофено пюре.
6
Пълнени чушки по гръцки 6
Салатата се поднася добре охладена като гарнитура към пълнените чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
Ето
1.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
Ето ги и моите чушки. Много са вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: