Хиаши удон

Спагети със специален рибен сос от Шийгеки Танака, личен готвач на НП Посланика на Япония в България
Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2006
Хиаши удон
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 пакет спагети "Удон" (400 г)
1/2 краставица
1/2 домат
400 мл вода
100 мл соев сос
4 с. л. рибен бульон "Даши номото"
перата на 1/2 връзка зелен лук


Начин на приготвяне:
1
Хиаши удон
Яйцето се разбива и с него се приготвят два омлета, тънки колкото вестникарска хартия. Поставят се върху салфетки, за да се отцеди излишната мазнина, след което се нарязват на съвсем тънки жулиени (като пръчици).
2
Хиаши удон 2
Краставицата се нарязва на тънки и малки парчета, които се изплакват със студена вода. Доматът се обелва и се нарязва на полумесеци. Перата на зеления лук се нарязват наситно, също се измиват със студена вода и се отцеждат.
3
Хиаши удон 3
Соевият сос се разрежда с вода в съотношение 1:4. Разбърква се и в него се разтваря рибният бульон. Сосът се кипва, след което се сваля от котлона и се смесва с перата лук и настъргания джинджифил.
4
Хиаши удон 4
Спагетите се варят около 5-6 минути в подсолена вода. Когато са готови, се изцеждат от водата с помощта на тензух, след което се измиват обилно със студена вода (все едно се перат).
5
Хиаши удон 5
В купа се слагат кубчета лед, сипват се спагетите и върху тях също се слага малко лед. Отгоре се прибавят нарязаните краставица, домат и омлети. Ястието се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: