Макарони на фурна по малтийски

Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пенне ригате
4 с. л. зехтин
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
2 твърдо сварени яйца
3 сурови яйца
1 буркан стерилизирани домати
150 г бекон
200 г "Пармезан"
250 г кайма смес
риган, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Макарони на фурна по малтийски
Пастата се сварява в подсолена вода. След това се изплаква със студена вода.
2
Макарони на фурна по малтийски 2
Лукът се нарязва наситно и се задушава в зехтина.
3
Макарони на фурна по малтийски 3
Беконът се нарязва на малки кубчета, прибавя се към задушения лук и се посолява.
4
Макарони на фурна по малтийски 4
Добавя се каймата, намачква се добре и се подправя с риган и черен пипер.
5
Макарони на фурна по малтийски 5
Доматите се пасират и се наливат в тенджерата при останалите продукти.
6
Макарони на фурна по малтийски 6
Сварените яйца се обелват, нарязват се наситно и се сипват при пастата.
7
Макарони на фурна по малтийски 7
След това се налива сосът, разбърква се добре и се поръсва с настъргания "Пармезан".
8
Макарони на фурна по малтийски 8
Накрая се добавят суровите яйца, ястието се прехвърля в тава и се пече около 45 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2013
Успех, Краси :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2013
Непременно ще приготвя това ястие! Изглежда вкусно:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: