Талятели "Верди"

Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2003
Талятели
 
Необходими продукти:
150 г пилешко филе
1 пакет спаначени талятели
50 г краве масло
500 мл студено прясно мляко
2-3 с. л. брашно
1-2 пера пресен лук
1 щипка черен пипер
1-2 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Талятели
Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, сипва се брашното и се запържва при непрекъснато бъркане. Разрежда се със студеното прясно мляко и се бърка, докато се сгъсти.
2
Талятели
Към соса се прибавя нарязаният надребно лук, поръсва се със сол, черен пипер и индийско орехче и се разбърква.
3
Талятели
Пилешкото филе се овкусява с черен пипер и се сотира за 3-4 минути в тиган с разтопено масло. Талятелите се сваряват в тенджера с подсолена вода.
4
Талятели
В чиния се оформя канапе от топли талятели, върху него се поставя нарязаното филе и се залива с бешамеловия сос. Ястието се поръсва с червен пипер и с нарязани надребно пера пресен лук и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: