Червен фасул с ориз и пържени зелени банани

С тази рецепта ще усетите вкуса на карибската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2006
Червен фасул с ориз и пържени зелени банани
 
Необходими продукти:
250 г ориз
2-3 с. л. олио
3 зелени банана
1/2 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. захар
1 ч. л. риган
1 с. л. ябълков оцет
4 с. л. зехтин
1 кубче пилешки бульон
2 дафинови листа
4-5 стръка магданоз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
6-8 скилидки чесън
1 ч. ч. червен фасул
лют пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Червен фасул с ориз и пържени зелени банани
Фасулът се сварява в тенджера с вода, в която са поставени два дафинови листа. 10 минути преди фасулът да е готов, се добавя стритият пилешки бульон. След това свареният фасул се отцежда и течността се запазва, а двата дафинови листа се отстраняват.
2
Червен фасул с ориз и пържени зелени банани 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в тенджера с предварително загретия зехтин за 20 секунди. Добавят се нарязаните на кубчета чушки и оризът и се пържи, като се разбърква, докато оризът стане "стъклен".
3
Червен фасул с ориз и пържени зелени банани 3
Добавя се наситненият чесън, запържва се за 30 секунди и се залива със 750 мл от бульона, в който е варен фасулът. Сипва се и отцеденият фасул.
4
Червен фасул с ориз и пържени зелени банани 4
Малко преди оризът да поеме напълно бульона, ястието се подправя с наситнен магданоз, риган, кимион, захар и оцет. Разбърква се, оттегля се от котлона, посолява се допълнително, ако е нужно, и се оставя да престои 10 минути, за да изпръхне.
5
Червен фасул с ориз и пържени зелени банани 5
Бананите се обелват, нарязват се на три-четири части и се запържват в предварително силно загрято олио, като се обръщат. Изпържените банани се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина. Сервират се заедно с ориза, като се поръсват с лют пипер.
6
Червен фасул с ориз и пържени зелени банани 6
Съвет: Ако нямате зелени банани, не пропускайте да си сготвите тази рецепта със зрели.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: