Филе от сьомга на фурна със сос "Кресон е перси"

Класика от френската кухня – представя Георги Владимиров
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г филе от сьомга
100 мл вермут
масло за намазване
100 мл готварска сметана
20 мл бяло вино
20 г масло
10-12 бр. стерилизиран арпаджик
1 шепа рукула
10 стръка магданоз
1/2 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Филе от сьомга на фурна със сос
Филето от сьомга се поставя в намазнена тава и се залива с вермут. Тавата се завива с алуминиево фолио и рибата се задушава 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
2
Филе от сьомга на фурна със сос
Рукулата и магданозът се нарязват наситно и се запържват за 1 минута в предварително загрятото масло.
3
Филе от сьомга на фурна със сос
След това се налива виното, задушава се 2-3 минути и се стрива бульонът. Сипва се арпаджикът, налива се сметаната, разбърква се и се оттегля от котлона.
4
Филе от сьомга на фурна със сос
Филето от сьомга се сервира върху соса. Порцията може да се декорира с ивици морков, листа босилек и червена салата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: