Рибена чорба „Гришата“

Дата: 27.11.2015
Източник: Георги Корчев
ТИТЛА: Чирак
Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“
 
Необходими продукти:
2 кг рибешки глави, рагу и месо
2 кг домати (или 1,6 - 1,8 кг домати от консерва)
250 г лук
1 връзка магданоз
3-4 стръка девесил
1-2 стръка целина (по желание)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства.
2
Лукът се нарязва наситно.
3
Доматите (ако са пресни) се настъргват на ренде или се смилат. Към тях се прибавят 1 л вода, нарязаният лук, сол и черен пипер на вкус и сместа се слага на котлона, да заври.
4
Добавя се рибата и се вари, докато побелеят очите на главата или до 90% готовност на месото. Рибата се изважда, отцежда се и след като изстине, се обезкостява.
5
Месото се връща във все още къкрещия бульон и се оставя да ври още 4-5 минути. Добавят се ситно нарязаните подправки.

Добър апетит!


Съвет:
Наличието на рибешка глава в чорбата е важно, тъй като тя „желира“ бульона и уплътнява дори горещата чорба.
Вярно е, че колкото повече видове риба има в чорбата, толкова по-вкусна е тя!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта