Рибена чорба по търновски

Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2003
Рибена чорба по търновски
 
Необходими продукти:
2 моркова
1–2 домата
1 глава кромид лук
4–5 стръка девесил
1 стрък целина
1/4 връзка магданоз
1/2 връзка клонки тарос (1/2 ч. л. сух)
10 зърна черен пипер
1 ч. л. сол
4–5 глави от шаран


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба по търновски
Зеленчуците се нарязват наедро и се поставят в тенджера с 2 л студена вода. Прибавят се целите стебла на девесила, целината, магданоза, тароса и зърната черен пипер и се посолява. Кипва се и се вари около 20 минути. Добавят се главите шаран и варенето продължава още 10–15 минути.
2
Рибена чорба по търновски 2
Подправките и рибните глави се изваждат, от рибните глави се отделя месото и се връща в чорбата. Овкусява се с листата на подправките, кипва се отново и се оттегля от огъня.
3
Рибена чорба по търновски 3
Чорбата се сервира с резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: