Рибни кексчета

Печени и леко пикантни
Източник: eli_todorova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 29.04.2015
Рибни кексчета
Рибни кексчета
Рибни кексчета
Рибни кексчета
Рибни кексчета
 
Необходими продукти:
500 г картофи
200 г филе от риба (хек, мерлуза, бяла риба)
100 г пушена сьомга
1 консерва риба тон
кората от 1 лимон
черен пипер
лют пипер
сол

за галетата:
3-4 филийки сух хляб
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. сладък червен пипер
сол и лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, нарязват се на средни по големина парчета и се сваряват. След това се намачкват и се оставят да изстинат.
2
Рибното филе се измива, слага се във вряща подсолена вода и се оставя да ври 10 минути. Изважда се, оставя се да се отцеди и се накъсва на парченца.
3
Пушената сьомга се нарязва наситно.
4
Консервата риба тон се отцежда.
5
В голяма купа се смесват намачканите картофи, рибното филе, сьомгата и рибата тон. Подправят се с настърганата кора от 1 лимон, черен пипер, сол и лют пипер на вкус.
6
Галетата се приготвя като филийките сух хляб се слагат в кухненски робот, заедно с 2 с. л. зехтин и подправките, и се смила, докато се получат фини трохи.
7
Кексчетата се оформят като малки топки с дебелина от 2 см и се намазват от двете страни със смес от 2 с. л. брашно и 1 с. л. вода (за да полепне галетата).
8
Внимателно се покриват с галетата от двете страни и се слагат в тавичка, застлана с хартия за печене.
9
Пекат се 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


Съвет:
Може да се сервират със зелена салата, млечен сос или резенче лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2015
Перфектно копирана от Джейми Оливър :) Мерси точно тази рецепта търсих :) !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: