Рибни кейкове със сос „Тартар“

Бюджетна вкуснотия за ценители на рибата
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 06.11.2023
Рибни кейкове със сос „Тартар“
 
Необходими продукти:
за рибните кейкове:
500 г рибно филе от треска (или друга риба)
500 г сварени картофи
1 яйце
3 ч.л. горчица
150 г галета
1 филийка хляб
50 мл прясно мляко
1 глава ситно нарязан лук
3 наситнени скилидки чесън
1/2 връзка копър
сокът от 1/2 лимон
гроздово олио за пържене
сол на вкус

за соса „Тартар“:
1 малко бурканче мини кисели краставички
1 кофичка цедено кисело мляко (400 г)
3 ч.л. горчица
1 с.л. сух естрагон
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибата се смила в блендер до желаната консистенция. Сварените картофи се намачкват с вилица, прибавят се към смляната риба.
2
Към сместа се добавят яйцето, накиснатият в млякото хляб, нарязаният на ситно лук, чесъна, горчицата, солта, наситнения копър и сокът от лимона. Добавя се, ако е необходимо, галета, за да стане консистенцията по-гъста.
3
Сместа се омесва много добре. От нея се оформят кейковете в желаната големина и се пържат на маслена баня, отцеждат се върху кухненска хартия.
4
Сосът се приготвя като се смесят наситнените краставички с цеденото мляко, лимоновия сок, горчицата, естрагона и сол на вкус.
5
Рибните кейкове се сервират топли със соса, а в допълнение с топъл хляб са неустоими.

Съвет:
Може да се ползва и замразена риба, която е необходимо да се размрази предварително.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: