Фиш енд чипс

Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 05.07.2023
Фиш енд чипс
 
Необходими продукти:
800 г филе от треска
1,5 кг картофи
150 г брашно
50 г царевично брашно
50 г оризово брашно
250 мл бира
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства и се овкусява със сол и черен пипер. Нарязва се на големи парчета и се овалва в 100 г от пшеничното брашно.
2
След това се потапя в смес от бирата с останалото пшенично, царевичното и оризовото брашно, разбити в купа.
3
Пържи се на маслена баня и се изважда върху скара, да се отцеди от излишната мазнина.
4
Картофите се обелват и се нарязват на гредички. Сваряват се до полуготовност в подсолена вода. Подсушават се и се оставят да се охладят.
5
Пържат се на маслена баня за около 3 минути и се подсушават. Оставят се да се охладят. След това се пържат до пълна готовност. Така стават по-хрупкави.
6
Рибата се сервира с картофките.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2024
Перфектна рецепта, панировката се получава като за оригинален фиш енд чипс
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: