Ризото от булгур с тиквички

Вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г булгур
4 малки тиквички (различни цветове)
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 връзка див лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
150 г крем сирене
80 г краве масло
60 г сирене „Пармезан“
30 г сушени домати (от буркан)
30 мл зехтин (+ за намазване)
1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото от булгур с тиквички
Необелените тиквичките се нарязват косо на дебели шайби, намазват се със зехтин и се пекат на грил тиган от двете страни до готовност.
2
Ризото от булгур с тиквички 2
След това се нарязват на кубчета.
3
Ризото от булгур с тиквички 3
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът.
4
Ризото от булгур с тиквички 4
Добавя се булгурът и постепенно се налива от бульона, докато булгурът го поеме и набъбне.
5
Ризото от булгур с тиквички 5
Съдът се дърпа от котлона. Прибавят се маслото, настърганият пармезан и крем сиренето. Разбърква се.
6
Ризото от булгур с тиквички 6
Изсипват се и наситнените магданоз, копър, див лук и сушени домати. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
7
Ризото от булгур с тиквички 7
Сервира се с тиквичките.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2020
Много вкусно ястие. След като сервирах,сложих капки лимон,по препоръка на Веселина Василева. Чудесно съчетание!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2018
Много добра комбинация, учуди ме вкуса - чудесно балансиран, харесвам сирена, масло и това в ризото с булгур се оказа сполучливо. Малко лимонов сок като добавка свърши чудесна работа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



151 ДУШИ ОНЛАЙН
Neycho Koev се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Банош
milenka сготви Банош
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: