Родопска топеница

Вкусно, ароматно и цветно
Източник: Снежана
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.12.2021
Родопска топеница
 
Необходими продукти:
400 г свинско месо
400 г пилешко филе
500 г печурки
7 печени червени чушки
1 буркан домати
лук на вкус
чесън на вкус
мащерка
чубрица
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
кашкавал по желание


Начин на приготвяне:
1
Нарежете свинското и пилешкото на ивички и ги задушете в съд с малко мазнина под капак. След като месото се задуши, към него се прибавят нарязаните на едро лук, чесън и червените чушки и отново се задушава хубаво, докато продуктите омекнат.
2
Прибавят се и доматите и ястието се оставя да къкри около 15 минути на слаб огън. Добавят се и подправките и се оставя още 10 минути на слаб огън. Поръсва се с магданоз и пожелание с кашкавал.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2022
Много вкусно изглежда, ще го приготвя,мерси!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: