Лозови сарми с кайма

Много вкусни
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.04.2022
Лозови сарми с кайма
 
Необходими продукти:
500 г свинска кайма
500 г телешка кайма
150 г ориз
1 к.ч. олио
1 глава лук
2–3 скилидки чесън
1–2 моркова
1/2 чушка
250 мл топла вода
сол и черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
копър и магданоз на вкус
около 40 бр. лозови листа от буркан



Начин на приготвяне:
1
Каймата се омесва добре със сол и черен пипер. Оставя се за 30 минути да преседи. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в олио. Добавя се каймата и се запържва при непрекъснато бъркане, за да се получат месни трохи.
2
Добавят се наситнените моркови и чушка и се пържи още 5 минути. Подправя се с червения пипер, добавям се и добре измитият ориз. Оставя се за около минута, за да се запържи, налива се водата. Захлупва се се оставя да поври 5 минути. Изключва се и се оставя така.
3
Зелените подправки се нарязват на ситно и се смесват с каймата на изключен котлон.
4
Когато плънаката се охлади леко, се завиват средно гореми лозови сармички (получават се около 36 бр.). Нареждат се в тенджера, налива се малко вода или зеленчуков бульон 200-250 мл и се варят на много слаб огън още 15 минути.

Съвет:
Поднесете ги залети със сос „Бешамел“ или сос от кисело мляко с чесън, копър и олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: