Родопски катми

Гост: Оркестър "Орфей"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Родопски катми
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче мая
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. сол
краве масло и сланина за намазване
саладко, мед и сирене за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Родопски катми
Маята се разтваря в 2 с. л. топла вода и се оставя да шупне.
2
Родопски катми 2
Брашното се смесва постепенно с 2 ч. ч. топла вода и се замесва гъсто тесто за катми.
3
Родопски катми 3
Прибавят се шупналата мая и солта.
4
Родопски катми 4
Оставя се да втасва около 20 минути, след което се добавят яйцата и киселото мляко.
5
Родопски катми 5
Сачът (тиганът) се нагрява добре и се намазва със сланина.
6
Родопски катми 6
Сипва се 1 черпак от тестото и се пече от двете страни като палачинка.
7
Родопски катми 7
Готовите катми се намазват с масло и по желание се гарнират със сирене, мед или сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2017
много вкусни! Дали със сладко или с колбас и сирене - подходящи за всеки вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


268 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: