Родопски катми

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Родопски катми
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче мая
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. сол
краве масло и сланина за намазване
саладко, мед и сирене за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Родопски катмиМаята се разтваря в 2 с. л. топла вода и се оставя да шупне.
2
Родопски катми 2Брашното се смесва постепенно с 2 ч. ч. топла вода и се замесва гъсто тесто за катми.
3
Родопски катми 3Прибавят се шупналата мая и солта.
4
Родопски катми 4Оставя се да втасва около 20 минути, след което се добавят яйцата и киселото мляко.
5
Родопски катми 5Сачът (тиганът) се нагрява добре и се намазва със сланина.
6
Родопски катми 6Сипва се 1 черпак от тестото и се пече от двете страни като палачинка.
7
Родопски катми 7Готовите катми се намазват с масло и по желание се гарнират със сирене, мед или сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2017
много вкусни! Дали със сладко или с колбас и сирене - подходящи за всеки вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта