Салата от червено цвекло и булгур

Цветна и постна
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави червено цвекло
100 мл зехтин
200 г фин булгур (без варене)
1/3 връзка магданоз
2 дафинови листа
1/3 връзка копър
2 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. мека горчица
1 ч. л. мед
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от червено цвекло и булгур
Главите цвекло се измиват добре и се поставят върху отделни парчета алуминиево фолио. Овкусяват се със сол и с по 1 дафинов лист и се поливат с по около 15 мл зехтин.
2
Салата от червено цвекло и булгур 2
Завиват се стегнати пакетчета като бонбони и се слагат в съд за печене с малко вода. Пекат се около час в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Ако е необходимо, междувременно се налива още вода.
3
Салата от червено цвекло и булгур 3
Изпеченото цвекло се бели и се настъргва. Слага се в касерола и се залива с 400 мл вода. Кипва се и се прецежда.
4
Салата от червено цвекло и булгур 4
Цвеклото се оставя настрана, а водата се овкусява със сол и 20 мл зехтин. Вътре се сипва булгурът, разбърква се, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне. След това се смесва с нарязаните магданоз и копър, и се разбърква.
5
Салата от червено цвекло и булгур 5
Отцеденото цвекло се смесва с меда, горчицата, сол, оцета и останалия зехтин, и се пюрира.
6
Салата от червено цвекло и булгур 6
Смесва се с булгура. Салатата се разбърква и се поднася.



Съвет:
Салатата ще стане още по-вкусна, ако добавите няколко скилидки чесън.



Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2016
Много хубава и хранителна салата за зимните дни! Само че сложих без да искам повечко вода :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: