Салата с риба и скариди

Овкусена с богат дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бланширани скариди (почистени)
200 г пушена пъстърва
200 г кисели краставички
120 г царевица (от консерва)
2 сварени яйца
2 моркова
1 глава червен лук
4 стръка копър

за майонезения дресинг:
200 г майонеза
100 г заквасена сметана
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с риба и скариди
Морковите се обелват и се готвят на пара, докато омекнат.
2
Салата с риба и скариди 2
След това се режат на малки кубчета.
3
Салата с риба и скариди 3
Киселите краставички и лукът също се нарязват на кубчета.
4
Салата с риба и скариди 4
Скаридите се режат наедро, а рибата се накъсва.
5
Салата с риба и скариди 5
В купа се смесват скаридите, пъстървата, киселите краставички, лукът, морковите, царевицата и нарязаните на кубчета яйца. Разбъркват се добре.
6
Салата с риба и скариди 6
В друга купа се смесват заквасената сметана, майонезата, горчицата, сол и черен пипер на вкус.
7
Салата с риба и скариди 7
Салатата се овкусява с получения дресинг.
8
Салата с риба и скариди 8
Прибавя се наситненият копър и хубаво се разбърква.
9
Салата с риба и скариди 9
Поднася се добре охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Много вкусна салата . Намалих малко от количеството на майонезата .
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
Това е второто зареждане с малко повече сос :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
Салатата е превъзходна !!! Направих я обаче с две изменения . Пушена сьомга , вместо пъстърва (просто защото тук няма) и черни маслини , вместо кисели краставички ( защото аз нямах) . Беше прекрасна гарнитура към рибата снощи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: