Баница със сирене

Пухкава баница с готови кори
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 03.12.2015
Баница със сирене
 
Необходими продукти:
350-400 г кори за баница
5-6 яйца
400-500 г кисело мляко (с 2% масленост)
1 ч. л. сода за хляб
100 мл олио
300-400 г сирене
1/2 ч. ч. прясно мляко (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват в дълбока купа. Към тях се добавя киселото мляко и отново се разбива. Към сместа се прибавят содата, олиото и по желание - прясното мляко. Накрая се слага натрошеното сирене.
2
Тавата се намазнява с олио и в нея започват да се редят корите – на дъното на тавата се слагат две кори, като те трябва да стоят „рошави“, а не да се сгънат надве и да се покрие точно дъното на съда. Трябва корите да стоят нагънати и на неравномерни вълнички – т.е. хващате кората, леко я посмачквате, без да я късате и я поставяте така, че да покрие едната половина на тавата.
3
Двете кори на дъното се заливат с около 1 черпак от приготвената смес. Отново се редят 2 кори и се заливат със смес и така до изчерпване на корите и сместа. Най-отгоре на баницата също се слага от сместа. Сипете по малко от заливката и отстрани по ръба на тавата, за да не остане суха баницата в краищата.
4
Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. За изпичането й е необходим около половин час – ще се ориентирате по красивия златист цвят на баницата.
5
След като извадите баницата от фурната, я напръскайте с малко студена вода и завийте тавата със стар вестник и с кухненска кърпа отгоре. След 5 минути може да нарежете баницата и да я сервирате.

Да ви е вкусно!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Stef3 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Чаудър с карфиол
Gocheva85 се регистрира в сайта.
cookinglady коментира рецептата Нудли с телешко и броколи
Iv Noncheva се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Супа топчета със спанак
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: