Салата с пушена риба и грах

Дата: 15.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 топло пушени скумрии
250 г замразен грах
2 глави червено цвекло
100 г бейби спанак
1 глава червен лук
1 с. л. зехтин
1 ч. л. мед
сол на вкус
за дресинга:
70 мл зехтин
1 лайм
30 г пресен джинджифил
1 ч. л. мед
1 скилидка чесън
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с пушена риба и грахЦвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се слага в тиган със сгорещения зехтин, заедно с меда, сол на вкус и около 30 мл вода. Готви се, докато омекне, но така че да остане леко хрупкаво в средата. Изважда се в купа, за да се охлади.
2
Салата с пушена риба и грах 2Грахът се размразява на стайна температура и се бланшира в кипяща подсолена вода. Отцежда се и се охлажда.
3
Салата с пушена риба и грах 3Лукът се бели и се нарязва.
4
Салата с пушена риба и грах 4Рибата се почиства от костите и се накъсва.
5
Салата с пушена риба и грах 5В голяма купа се смесват цвеклото, спанакът, грахът и лукът.
6
Салата с пушена риба и грах 6Джинджифилът се обелва и се настъргва, а сокът му се изстисква в купа. Разбърква се със смачканата на паста с малко сол скилидка чесън, меда, настърганата кора и сока от лайма, зехтина и сол на вкус.
7
Салата с пушена риба и грах 7Салатата се овкусява с дресинга и се гарнира с парчетата риба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта