Салата с пушена риба и грах

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 топло пушени скумрии
250 г замразен грах
2 глави червено цвекло
100 г бейби спанак
1 глава червен лук
1 с. л. зехтин
1 ч. л. мед
сол на вкус

за дресинга:
70 мл зехтин
1 лайм
30 г пресен джинджифил
1 ч. л. мед
1 скилидка чесън
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата с пушена риба и грах
Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се слага в тиган със сгорещения зехтин, заедно с меда, сол на вкус и около 30 мл вода. Готви се, докато омекне, но така че да остане леко хрупкаво в средата. Изважда се в купа, за да се охлади.
2
Салата с пушена риба и грах 2
Грахът се размразява на стайна температура и се бланшира в кипяща подсолена вода. Отцежда се и се охлажда.
3
Салата с пушена риба и грах 3
Лукът се бели и се нарязва.
4
Салата с пушена риба и грах 4
Рибата се почиства от костите и се накъсва.
5
Салата с пушена риба и грах 5
В голяма купа се смесват цвеклото, спанакът, грахът и лукът.
6
Салата с пушена риба и грах 6
Джинджифилът се обелва и се настъргва, а сокът му се изстисква в купа. Разбърква се със смачканата на паста с малко сол скилидка чесън, меда, настърганата кора и сока от лайма, зехтина и сол на вкус.
7
Салата с пушена риба и грах 7
Салатата се овкусява с дресинга и се гарнира с парчетата риба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: