Рибна салата „Роса“

Източник: Георги Корчев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.11.2015
Рибна салата „Роса“
Рибна салата „Роса“
Рибна салата „Роса“
Рибна салата „Роса“
Рибна салата „Роса“
 
Необходими продукти:
1 голяма пушена скумрия (или 2 по-малки)
1 връзка пресен лук
5 яйца
1 майонеза
1/2 лимон
1 с. л. горчица
2 с. л. кисело мляко



Начин на приготвяне:
1
Рибата се филетира и се обезкостява внимателно. Кожата се отстранява и рибните филета се нарязват на парчета - нито едри, нито дребни.
2
Яйцата се сваряват и жълтъците се отделят от белтъците.
3
Лукът се нарязва наситно.
4
Майонезата, лимоновият сок, горчицата и киселото мляко се смесват и се овкусяват със сол и черен пипер, като със солта се внимава, защото рибата все пак е солена.

5
Белтъците се настъргват на едро ренде и се оформят на „кубе“ в средата на голяма чиния.
6
Над белтъците се разстила лукът, така че да се покрие „кубето“.
7
Над лука се нарежда рибата, а над нея внимателно се намазва майонезата.
8
Накрая на ситно ренде се настъргват жълтъците и се гарнират с маслини и магданоз.




Съвет:
Консумирайте с ракийка, водка, мастика, бяло винце или с напитка по ваш вкус и предпочитание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: