Салата от червено цвекло и портокалов винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г по-дребни глави цвекло
500 г дребен лук
100 г козе сирене
2 портокала
7-8 с. л. зехтин
50 г лешници
50 мл портокалов сок
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет
Главите лук се измиват, горната им част се отрязва, най-външните листа се отстраняват. Поставят се в тава заедно с измитото цвекло, поливат се със зехтин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна (лукът – 20, цвеклото – 30 минути).
2
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 2
Изпечените лук и цвекло се оставят да се охладят. След това се обелват и цвеклото се нарязва на филийки.
3
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 3
Лешниците се изпичат, след това се смилат с малко сол. Портокалите се обелват и се филетират. Портокаловият сок се разбива със зехтин, балсамов оцет и сол.
4
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 4
Филетираните портокали и обелените глави лук се поставят в купа и се заливат с половината от дресинга.
5
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 5
В средата на порционна чиния се нареждат филийки цвекло, а до тях - портокали и лук. Цвеклото се полива с дресинг. Салатата се гарнира с малки кубчета козе сирене и се поръсва със смлени лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: