Салата от леща и кренвирши

Дата: 21.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зелена леща
2 кренвирша Аз ям!
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1/2 лимон
2 скилидки чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и кренвиршиЛещата се измива и се сипва в тенджера. Налива се вода, колкото да я покрие добре.
2
Салата от леща и кренвирши 2Прибавят се лукът и морковът, нарязани наедро.
3
Салата от леща и кренвирши 3Пускат се мащерката и дафиновият лист, и се вари до готовност (не трябва да се се разкашква).
4
Салата от леща и кренвирши 4След това се отцежда, а подправките и зеленчуците се отстраняват.
5
Салата от леща и кренвирши 5Чесънът се стрива на паста и се смесва с лимоновия сок, зехтина, горчицата и сол на вкус.
6
Салата от леща и кренвирши 6Кренвиршите се режат на шайби и се запържват в тиган с незалепващо покритие в малко зехтин.
7
Салата от леща и кренвирши 7В купа се смесват лещата, кренвиршите, наситненият магданоз и дресингът.
8
Салата от леща и кренвирши 8Салатата се посолява, разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2016
Много приятно ястие се получи. Бързо и лесно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта