Салата от леща и патладжани

Поднесена с млечен сос и овче сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зелена френска леща
200 г кисело мляко
200 г чери домати
150 г овче сирене
50 г печени орехи
150 мл зехтин
2–3 патладжана
1/2 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
1/4 връзка мента
1 с. л. сусамов тахан
1 с. л. сумак
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и патладжани
Лещата се сварява в голямо количество вода, като се внимава да не се превари. Отцежда се, оставя се да се охлади и се залива с 20 мл от зехтина.
2
Салата от леща и патладжани 2
Патладжаните се обелват, нарязват се на шайби с дебелина от 1 см, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват и се подсушават. Намазват се с 50 мл от зехтина и се изпичат на грил.
3
Салата от леща и патладжани 3
Лукът се нарязва на полумесеци, доматите се разполовяват, магданозът, ментата и орехите се накълцват.
4
Салата от леща и патладжани 4
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с останалия зехтин, сока от лимона, сумака, сол и черен пипер на вкус.
5
Салата от леща и патладжани 5
Лещата, лукът, доматите, билките, патладжаните и орехите се разбъркват в купа и се подправят с дресинга.
6
Салата от леща и патладжани 6
Киселото мляко се разбърква със сусамовия тахан. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Салата от леща и патладжани 7
Салатата се сервира с нарязано на кубчета сирене и с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



cookinglady коментира рецептата Лазаня с кайма и патладжани
Габриела Михайлова се регистрира в сайта.
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: