Салата от печени патладжани с нар и сусам

С леко ориенталски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за патладжаните:
2–3 патладжана
2 с. л. сироп от нар
2 с. л. зехтин
2 с. л. сусам
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
1 скилидка чесън
1 лимон
2 с. л. сусамов тахан
1–2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. мед
сол на вкус

за салатата:
2 краставици
1/2 нар
1/4 връзка кориандър
4 стръка мента
1 с. л. печен сусам


Начин на приготвяне:
1
Салата от печени патладжани с нар и сусам
Необелените патладжани се нарязват на пръчици с дължина 6–7 см и дебелина 1–2 см. Посоляват се и се оставят за 15 минути, да се отцеди горчивият им сок, след което се измиват, подсушават се и се прехвърлят в купа.
2
Салата от печени патладжани с нар и сусам 2
Овкусяват се със сиропа от нар, зехтина, сол и черен пипер. Прибавя се сусамът и се разбърква добре.
3
Салата от печени патладжани с нар и сусам 3
Патладжанените пръчици се подреждат една до друга в две тави с незалепващо покритие и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
4
Салата от печени патладжани с нар и сусам 4
В купа се разбиват медът, лимоновият сок, стритият на паста с малко сол чесън и соевият сос. Накрая се прибавя сусамовият тахан, посолява се и отново се разбива.
5
Салата от печени патладжани с нар и сусам 5
Краставиците се нарязват на пръчици, кориандърът и ментата се накълцват, зрънцата на нара се отделят.
6
Салата от печени патладжани с нар и сусам 6
Патладжаните се смесват с краставичките, овкусяват се със соса, ментата и кориандъра.
7
Салата от печени патладжани с нар и сусам 7
Готовата салата се поръсва с печен сусам и нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
Ананке се регистрира в сайта.
Елена Ройбова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: