Салата от нахут с репички и крутони

Постна, пъстра, засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г нахут (от консерва)
150 г спанак
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
1 глава червен лук
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
80 мл зехтин
40 мл бял балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 ч. л. медена горчица
сол на вкус

за крутоните:
50 мл зехтин
1/2 хляб с дебела кора
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от нахут с репички и крутони
Хлябът се накъсва на парчета, слага се в тава, овкусява се със сол, черен пипер и пушен червен пипер, полива се със зехтин и се разбърква.
2
Салата от нахут с репички и крутони 2
Пече се около 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
3
Салата от нахут с репички и крутони 3
Червеният лук се реже на ивички и се пържи в зехтина, до златисто.
4
Салата от нахут с репички и крутони 4
Слага се и отцеденият нахут, овкусява се със сол и черен пипер, и се разбърква с нарязания спанак.
5
Салата от нахут с репички и крутони 5
Прибавя се наситненият пресен лук.
6
Салата от нахут с репички и крутони 6
Репичките се нарязват на тънко.
7
Салата от нахут с репички и крутони 7
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с горчицата, оцета, зехтина и сол на вкус. Разбъркват се добре.
8
Салата от нахут с репички и крутони 8
Салатата се залива с дресинга.
9
Салата от нахут с репички и крутони 9
Поднася се с репичките и крутоните.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2022
Стана много приятна. Аз не сложих крутони заради проблеми със зъбите, но пак се хареса
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2018
Стана страшно вкусно! Пак ще я направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: