Салата от праз със сусамов винегрет

Интересна салата, която може да се поднесе и като гарнитура към месо или риба
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 стръка праз
5 с. л. червен винен оцет
2 с. л. ретро горчица
120 мл светло сусамово олио
1 връзка магданоз
3 яйца
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата от праз със сусамов винегрет

Празът се почиства и стръковете се нарязват на три. Цепват се по дължина (не до края) и се измиват с вода.

 


2
Салата от праз със сусамов винегрет 2

Завързват се по няколко, на снопчета, с конец и се варят в кипяща подсолена вода за около 5–6 минути. След това се шокират в ледена вода.

 


3
Салата от праз със сусамов винегрет 3

В купа се смесват горчицата, виненият оцет, сусамовото олио, сол, черен пипер и наситнения магданоз. Яйцата се сваряват за 8 минути и се нарязват на малки кубчета.

 


4
Салата от праз със сусамов винегрет 4

От готовите стръкове праз се завиват 6 гнезда и се поливат с винегрета.  Поръсват се с кубчетата яйца.


 




Съвети: Салатата е най-вкусна когато престои поне 30  минути в хладилникът, за да поеме празът всички аромати от дресинга.

По желание може да се поднесе топла, като се загрее във фурна за кратко.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: